Organisatie

Het begon in 1992

Begin jaren 90 is het initiatief ontstaan om de Zendmast in IJsselstein om te toveren tot de Grootste Kerstboom ter Wereld en in 1992 lukte het daadwerkelijk om de lampjes voor de eerste keer te ontsteken. Sindsdien is de Kerstboom uitgegroeid tot een zeer markant herkenningspunt en is de ontsteking van de Grootste Kerstboom een traditie geworden waar een hele generatie al mee is opgegroeid.

Om de jaarlijkse ontsteking van De Grootste Kerstboom mogelijk te maken is een stichting in het leven geroepen. Doelstelling van Stichting Kerstboom is de continuïteit van deze mooie traditie te waarborgen. Het bestuur van de stichting houdt zich bezig met zaken als financiën, techniek, promotie, communicatie en het mede-organiseren van het jaarlijkse ontstekingsevenement. Het stichtingsbestuur bestaat uit:

 

Mieke Kromwijk

Mieke Kromwijk

Voorzitter

Mieke is onze positieve en gedreven voorzitter. Daarnaast runt Mieke vol passie Jachthaven Marnemoende. Het voorzitterschap is haar niet onbekend, Mieke heeft deze rol eerder met succes jaren vervuld bij Hockey Club IJsseloever.

Mischa van Santen

Mischa van Santen

Bestuurslid Techniek

Zonder techniek geen Grootste Kerstboom. Sinds begin 2018 is Mischa als bestuurslid verantwoordelijk voor het verlichtingssysteem van ontwerp tot het daadwerkelijke ophangen van de 120 ledlampen. Ook in zijn professionele leven heeft Mischa te maken met zendmasten en zend- en radiotechniek.

Jaap Schimmel

Jaap Schimmel

Bestuurslid Vrienden

Jaap is onze grootste vriend. Hij zorgt ervoor dat het midden en klein bedrijf in IJsselstein en omstreken de Grootste Kerstboom een warm hart toedragen. Met zijn grote netwerk is Jaap de juiste man voor deze functie.

Herbert van Zijl

Herbert van Zijl

Bestuurslid Communicatie

Herbert is onze communicatie specialist. Hij is eerste aanspreekpunt voor de pers en verzorgt alle communicatie omtrent de Grootste Kerstboom. Deze functie is hem op het lijf geschreven, al jaren stippelt hij in het dagelijks leven communicatie- strategieën uit.

Feddo Hartelust

Feddo Hartelust

Secretaris

Feddo is onze secretaris. Naast zijn drukke baan als (interim) manager in de financiële wereld is Feddo lid van de IJsselsteinse gemeenteraad.

Wilt u ons steunen?

Word nu donateur, sponsor of vriend om de ontsteking mogelijk te maken

Op weg naar een duurzame toekomst

Het bestuur vindt het belangrijk dat er transparantie is over de financiële situatie van de Stichting en de mogelijkheden om de Grootste Kerstboom te laten branden. 2015 was een belangrijk jaar waarin de basis werd gelegd voor een duurzame toekomst van de Kerstboom. Er zijn substantiële investeringen gedaan in nieuwe (duurzame) led-lampen, een nieuwe ophanging en een eenvoudiger montagesysteem. De kosten gaan hierbij voor de baat uit. De Stichting verwacht de investeringen binnen enkele jaren te kunnen terugverdienen. Naast het monteren en demonteren van de lampen worden jaarlijks kosten gemaakt voor:

  • Afschrijving en vervanging van kabels en verlichting
  • Ontstekingsevenement
  • Werving van donateurs, vrienden en sponsoren
  • Hospitality voor donateurs, vrienden en sponsoren
  • Opslag en verzekeringen

De inkomsten van de Stichting komen uit 5 bronnen:

  • Donaties van particulieren, zowel vaste als eenmalige donateurs
  • Vrienden
  • Sponsoren
  • Soft sponsors die gratis diensten en/of faciliteiten aanbieden
  • Gemeentelijke subsidie

Onderstaand vindt u het beknopte financiële verslag van de Stichting over het boekjaar 2017/2018, het boekjaar van de Stichting eindigt per 30 juni. De Stichting heeft de status van culturele ANBI (het RSIN ofwel fiscale nummer is 8155 14 037), zie hiervoor ook de pagina’s donateurs en sponsors.

Jaarrapport 2017-2018