Organisatie

Het begon in 1992

Begin jaren 90 is het initiatief ontstaan om de Zendmast in IJsselstein om te toveren tot de Grootste Kerstboom ter Wereld en in 1992 lukte het daadwerkelijk om de lampjes voor de eerste keer te ontsteken. Sindsdien is de Kerstboom uitgegroeid tot een zeer markant herkenningspunt en is de ontsteking van de Kerstboom een traditie geworden waar een hele generatie al mee is opgegroeid.

Doelstelling van de Stichting Kerstboom is de continuïteit van deze mooie traditie te borgen en de Kerstboom steeds meer een landelijke uitstraling te geven, gebaseerd op sterke lokale en regionale wortels. Streven is dat de ontsteking van de Grootste Kerstboom ter Wereld het begin van de kersttijd in Nederland symboliseert.

 

Mieke Kromwijk

Mieke Kromwijk

Voorzitter

Mieke is onze positieve en gedreven voorzitter. Daarnaast runt Mieke vol passie Jachthaven Marnemoende. Het voorzitterschap is haar niet onbekend, Mieke heeft deze rol eerder met succes jaren vervuld bij Hockey Club IJsseloever.

Roel de Vries

Roel de Vries

Penningmeester / Bestuurslid Donateurs

Roel is onze rots in de branding. Al jaren vervult hij verschillende functies binnen het bestuur. Naast het penningmeesterschap werft Roel ook donateurs. Deze dubbele baan is wel aan hem besteed. Hij was zijn hele leven lang al actief in allerlei besturen in de bouw.

Jaap Schimmel

Jaap Schimmel

Bestuurslid Vrienden

Jaap is onze grootste vriend. Hij zorgt ervoor dat het midden en klein bedrijf in IJsselstein en omstreken de Grootste Kerstboom een warm hart toedragen. Met zijn grote netwerk is Jaap de juiste man voor deze functie.

Herbert van der Zijl

Herbert van der Zijl

Bestuurslid Communicatie

Herbert is onze communicatie specialist. Hij is eerste aanspreekpunt voor de pers en verzorgt alle communicatie omtrent de Grootste Kerstboom. Deze functie is hem op het lijf geschreven, al jaren stippelt hij communicatiestrategieën uit in zijn professionele loopbaan.

Feddo Hartelust

Feddo Hartelust

Secretaris

Feddo is onze secretaris. Daarnaast houdt Feddo zich met meer belangrijke zaken binnen IJsselstein als raadslid voor de VVD voor de gemeente IJsselstein.

Kathy Reinerie

Kathy Reinerie

Bestuurslid Social Media

Mischa van Santen

Mischa van Santen

Bestuurslid Techniek

Kathy is verantwoordelijk voor de kwaliteit van deze website. Daarnaast verzorgt zij de communicatie online. Volg jij ons al op Facebook en Twitter?

Mischa is dit jaar toegetreden tot het bestuur als technisch expert. En die konden we goed gebruiken. Samen met Ampco Flashlight is hij tevens ontwerper van onze nieuwe prototype lamp.

Wilt u ons steunen?

Word nu donateur, sponsor of vriend om de ontsteking mogelijk te maken

Op weg naar een duurzame toekomst

Het bestuur vindt het belangrijk dat er transparantie is over de financiële situatie van de Stichting en de mogelijkheden om de Grootste Kerstboom te laten branden. 2015 was een belangrijk jaar waarin de basis werd gelegd voor een duurzame toekomst van de Kerstboom. Er zijn substantiële investeringen gedaan in nieuwe (duurzame) led-lampen, een nieuwe ophanging en een eenvoudiger montagesysteem. De kosten gaan hierbij voor de baat uit. De Stichting verwacht de investeringen binnen enkele jaren te kunnen terugverdienen. Naast het monteren en demonteren van de lampen worden jaarlijks kosten gemaakt voor:

  • Afschrijving en vervanging van kabels en verlichting
  • Ontstekingsevenement
  • Werving van donateurs, vrienden en sponsoren
  • Hospitality voor donateurs, vrienden en sponsoren
  • Opslag en verzekeringen

De inkomsten van de Stichting komen uit 5 bronnen:

  • Donaties van particulieren, zowel vaste als eenmalige donateurs
  • Vrienden
  • Sponsoren
  • Soft sponsors die gratis diensten en/of faciliteiten aanbieden
  • Gemeentelijke subsidie

Bijgaand het beknopte financiële verslag van de Stichting over het boekjaar [2016/2017,] het boekjaar van de Stichting eindigt per 30 juni. De Stichting heeft de status van culturele ANBI (het RSIN ofwel fiscale nummer is 8155 14 037), zie hiervoor ook de pagina’s donateurs en sponsors.

Definitief Jaarverslag 2016/2017

Definitieve jaarrekening 2016-2017