IJsselstein, 25 september 2017 – Dit jaar is het al weer 25 jaar geleden dat de Grootste Kerstboom in IJsselstein voor het eerst werd ontstoken. Wat begon als een initiatief van een aantal enthousiaste plaatsgenoten is inmiddels een wijd en zijd bekend fenomeen. Een Kerst zonder de metamorfose van de zendmast tot flonkerende kerstboom, dat kan eigenlijk niemand zich meer voorstellen. Alles is er op gericht de boom dit jaar op zaterdag 9 december te ontsteken.

“Maar,” zegt Mieke Kromwijk, voorzitter van de organiserende stichting De Grootste Kerstboom, “vanzelf gaat het nog steeds niet. De steun van donateurs blijft onverminderd belangrijk. Dezer dagen start de fondsenwervingscampagne die het mogelijk moet maken om de Gerbrandytoren voor de 20ste keer te laten branden.” De eerste nieuwsbrief van de stichting, met daarin de gebruikelijk oproep voor donateurs is net uit. Ieder jaar zijn er zo’n drieduizend donateurs nodig.

In de afgelopen maanden is binnen het stichtingsbestuur hard gewerkt. De led-verlichting heeft zich  inmiddels bewezen, het afgelopen jaar kon de Grootste Kerstboom opnieuw van ver af worden bewonderd. De aanlichting van de onderkant van de mast wordt dit jaar verder verbeterd. De eerste testen van een nieuwe opstelling vinden inmiddels plaats. Ook wordt er samengewerkt met Museum MIJ. Het zilveren jubileum van de Grootste Kerstboom is voor het IJsselsteinse museum reden een tentoonstelling aan het heden en verleden te besteden.

Ook dit jaar wordt de stichting gesteund door de sponsoren Alticom, Ampco Flashlight Rental en VolkerWessels Telecom, een groot aantal regionale en lokale bedrijven, (‘Vrienden van de Grootste Kerstboom’), ‘Uit in IJsselstein’ en de gemeente IJsselstein.